Tips til kjøp av solskjerming

Det er en jungel der ute, og alle sier de har de 'beste' produktene. Hvordan skal man gå frem for å finne dekke behovet man har? Det er mange gode produsenter og leveandører i markedet, både Norske og utenlandske. Her er noen tommelfingerregler som kan være greie å følge.

Bilde tatt av Jan Mehl

Fem punkt å huske på når du skal kjøpe solskjerming

 

   1. Definer behovet.

Er det lysregulering eller varmeregulering du ønsker, eller bare svalende skygge på terrassen? Produktspekteret er bredt i solskjermingsbransjen, og det kan være greit å sondere terrenget litt før man går ut i jungelen. Utvendig solskjerming er optimalt for varmeregulering, mens innvendige produkter fungerer godt for å regulere lys.

 

   2. Kjøp Kvalitet, ikke rabatter

Høye rabatter er ikke nødvendigvis et kvalitetstegn. Det viser seg at en høy prosent ofte skjuler en høy bruttopris. Kvaliteten ligger i produktene. Sjekk hvor produktene er produsert, hvor dukene er produsert og hvilke motorer og elektronikk som står i produktene. Det kan også være greit å sjekke referanser for de aktørene/montørene du velger

 

   3. Gratis befaring

Siden alle aktørene i bransjen tilbyr gratis befaring er det mer hensiktsmessig å spørre hva befaringen innebærer. Befaringen burde inneholde en behovsanalyse, slik at du er sikker på at du får det du trenger. Det er mange forhold som kan spille inn på valg av produkter, og personen som kommer på befaring skal kjenne til de forskjellige produktenes styrker og svakheter under de gitte forholdene. Forhandleren skal selge en løsning på de problemene du har slik at du blir fornøyd. 

 

   4. Garantiordninger

Etter Norsk Lov er det 5 års reklamasjon på solskjermingsproduktene du kjøper. Sørg for at du kjøper fra en aktør som kan stå for det de selger. Mye av solskjermingen som er på det Norske markedet er importprodukter, og det meste av dette er bra, men det dukker innimellom opp produkter i markedet som er av lavere kvalitet. Det er viktig å huske på at solskjermingen blir montert av kyndige montører, og at alt elektrisk arbeid blir utført av en autorisert elektriker, ellers kan garantien bortfalle. Kjøper du solskjerming via nettbutikker, for eksempel, og ikke har forhandleren i nærheten kan du få trøbbel hvis produktet ikke fungerer slik det skal.

 

   5.Komponenter

Vi bor i et værhardt land, der det kan slå om fra 10 pluss og regn til 10 minus over natta, og det er viktig å kjøpe produkter som tåler væromslag og tøffe vintre. Sjekk ut hva som skiller de forskjellige produktene og leverandørene fra hverandre, hvilke duker som blir brukt, og hvordan det fungerer i Nordisk klima.

Please reload