Somfy LT

 

Med Somfy's LT-motorer får du et stabilt system som er enkelt å bruke. Du kan ha en fleksibel løsning der du kan ha brytere for å overstyre solautomatikken, eller du kan kjøre et helautomatisk system uten brytere. 

Motor

LT-Motoren fås i to forskjellige varianter: Mekaniske  eller elektroniske endestopp . Forskjellen ligger i programmeringen.

På den mekaniske modellen justeres endestoppene ved hjelp av knapper på motorhodet, på den elektroniske ved hjelp av testkabel.

Servicejobber og justeringer forenkles ved bruk av elektronisk motor.

Brytere

Den enkleste bryteren er en Smoove IB, som lar deg kjøre produktet opp og ned, i tillegg til å programmere en egen favorittposisjon (MY-Position). Denne bryteren styrer produktene via rele og kan ikke kobles direkte på motoren. Smoove Uno IB+ er en bryter med innebygd rele som kan styre en motor direkte, uten bruk av rele. I tillegg finnes Centralis Comfort der du har mulighet for å oversyre solautomatikken. 

Rele

Motorene kan ikke parallellkobles, så du trenger et rele for å styre flere motorer med samme bryter. De to releene vi bruker er IB2 og IB4.
IB2 har to innganger for motor og to utganger til brytere, noe som gir muligheten å kunne styre motorene individuelt eller hver for seg med Smoove IB eller Centralis Comfort.
IB4 er et gruppestyringsrele der du  styrer inntill fire motorer med en bryter

Sol/Vind

Soliris IB Kit  - Styring og sensor.

Bryter for sol og vindfunksjon og sol / vind sensor.
Du kan bygge på dette anlegget med flere brytere - SmooveUnoIB+     for individuell styring på hvert produkt, eller Smoove IB+/Centralis Comfort hvis du ønsker gruppestyring.

For større SD-anlegg benyttes Animeo Solo

 

 

Brytermotorene er de rimeligste motorene, men de krever mer kabling til bryter, rele og strømtilførsel.
Montasjen fordyres ofte i forhold til trådløs-motor.